به گزارش «اخبار خودرو»، در این بین آمریکا، کشورهای هندوستان، کرهجنوبی و ژاپن را از تحریمهای نفتی معاف کرد تا این سه کشور بههمراه 5کشور دیگر همچنان بتوانند نفت ایران را خریداری کنند.
این خبر برای مسئولان صنعت و بازار تایر ایران حکایت از یکهتازی تایرسازان هندی در ایران دارد. زیرا ژاپنیها با برندهایی همچون بریجیستون از چندماه قبل خروج خود را از بازار ایران اعلام کردند و کرهایها نیز بازار پر سود آمریکا را به بازار ایران ترجیح دادند. در این بین و براساس آخرین اخبار، تنها چهار کارخانه هندی در شرایط کنونی بازار تایر ایران بهویژه بخش رادیال باری-اتوبوسی حضور خواهند داشت و در نبود تولیدکنندگان اروپایی، کرهای، ژاپنی و حتی چینی میتوانند بازار لاستیک ایران را به انحصار خود درآورند.
در شرایط جدید تحریم که امارات نیز از بارگیری کالاهای مربوط به ایران خودداری میکند، تایرسازان هندی محصولات خود را بهصورت مستقیم به بنادر ایرانی ارسال میکنند. نکته حائزاهمیت این موضوع، ظرفیت محدود تایرسازان هندی است که بههیچوجه امکان تامین تمام نیاز بازار ایران بهویژه در بخش تایرهای باری-اتوبوسی را ندارند. به گزارش روزنامه «دنیایخودرو» چهار کارخانه تایرسازی هندی یعنی آپولو، جیکی، سیات و امآراس توانایی تولید تایرهای رادیال باری- اتوبوسی با هدف صادرات را دارند که البته بهدلیل ظرفیت پایین این کارخانهها امکان تامین تمام نیاز بازار ایران از هندوستان وجود ندارد. اگرچه هندوستان بهدلیل معافیت در خرید نفت ایران ازسوی آمریکا میتواند بخشی از نیاز بازار تایر کشور را تامین کند اما برآوردهای دقیق از تولید چهار کارخانه اصلی تایرسازی در این کشور حکایت از امکان واردات تنها 100کانتینر تایر سنگین از هند به ایران دارد که در مقایسه با رقم دومیلیونو800هزار حلقهای که دولت تا پایان سال برای واردات آن به کشور بودجه تعیین کرده، رقمی ناچیز است.
کد خبر: 222158
تاریخ انتشار: ۱۲ آبان ۱۳۹۷ - ۱۰:۰۱
- خبرنگار: علیرضا کافی
- چاپ
با شروع تحریمهای جدید آمریکا علیه ایران و ایجاد موانع برای انتقال پول بین تجار ایرانی و تولیدکنندههای خارجی ازیکسو و محدودیتهای ایجادشده برای حملونقل دریایی کالا به ایران، بخش عمدهای از تایرسازان بزرگ دنیا مجبور به ترک بازار ایران شدهاند.